Přihlášovací panel

Registrace Zapomněl jsem heslo

Zajímavá cyklistická místa po celém světě, která stojí za to objevit na svém kole

Cyklistika je skvělý způsob, jak prozkoumat krásy světa, ať už jste zapáleným cyklistou nebo jen hledáte nové zážitky. Pojďme se podívat na některé z nejzajímavějších míst, která by každý milovník cyklistiky měl zařadit do svého cestovního seznamu.

1. Toskánsko, Itálie

Toskánsko je známé svou nádhernou krajinou, vinicemi a historickými městy. Jízda na kole mezi klasickými italskými venkovskými domy a vinicemi nabízí nejen úchvatné výhledy, ale také možnost ochutnat místní vína a gastronomii. Trasy jako Val d'Orcia nebo Chianti jsou ideální pro ty, kdo si chtějí vychutnat spojení aktivity a kultury.

2. Nizozemí

Nizozemí je pravým rájem pro cyklisty, díky své rozsáhlé síti kvalitních cyklostezek a rovinaté krajině. Amsterdam nabízí nejen městskou cyklistiku, ale také snadný přístup k idylickým vesničkám a polím s tulipány, které jsou jen krátkou jízdou od města. Jízda po ikonických kanálech a přes historické mosty je zážitek sám o sobě.

3. Nový Zéland

Nový Zéland je známý svou drsnou a variabilní krajinou, což z něj činí ideální destinaci pro milovníky horských kol. Trasy jako Alps 2 Ocean nebo Great Taste Trail nabízejí nejen náročnou jízdu, ale také spektakulární výhledy na horské štíty, jezera a pobřeží.

4. Kalifornie, USA

Pro ty, kdo hledají kombinaci přírody a městského života, je Kalifornie skvělou volbou. Od pobřežních stezek v Big Sur po horské trasy v Yosemite National Parku, Kalifornie nabízí neuvěřitelnou rozmanitost. A nezapomeňte na legendární Golden Gate Bridge v San Franciscu, kde je jízda na kole skutečným zážitkem.

5. Mallorca, Španělsko

Mallorca je oblíbenou destinací pro tréninkové tábory a rekreační cyklistiku. Ostrov nabízí náročné horské trasy i klidné pobřežní cesty. Jarní a podzimní měsíce jsou ideální pro vyhnutí se letnímu vedru a využití perfektně udržovaných silnic s minimem dopravy.

6. Vietnam

Vietnam poskytuje intenzivní kulturní zážitky spolu s jedinečnými cyklistickými dobrodružstvími. Jízda podél pobřeží od Hanoje do Ho Či Minova města vás zavede přes rýžová pole, malé vesnice a nabídne setkání s přátelskými místními obyvateli. Scénická krása a kulturní bohatství Vietnamu jsou skutečně fascinující.

Ať už hledáte klidnou jízdu venkovskou krajinou nebo adrenalinové horské sjezdy, svět nabízí nespočet míst, kde můžete na kole zažít nezapomenutelné chvíle. Tyto destinace nabízejí jedinečnou kombinaci přírodních krás, kultury a skvělých cyklistických zážitků. Nezapomeňte, že každé místo má své specifické kouzlo, které může obohatit vaši cestu na dvou kolech.

Další články: